Kam na turistiku na Slovensku?

Vysoké Tatry: Kráľovstvo slovenských hôr


Hrebienok a Rainerova chata
Jednou z najpopulárnejších trás je výlet na Hrebienok, ktorý začína v Starom Smokovci. Počas túry môžete navštíviť Rainerovu útulňu, najstaršiu vysokohorskú chatu v Tatrách. Táto trasa je vhodná aj pre rodiny s deťmi a ponúka úchvatné výhľady na okolité hory.


Téryho chata
Pre skúsených turistov je skvelou voľbou túra k Téryho chate, ktorá sa nachádza vo výške 2 015 metrov nad morom. Cesta vedie cez Malú Studenú dolinu a ponúka nádherné výhľady na tatranské štíty a plesá. Nezabudnite si so sebou vziať aj jednu z našich bagiet, na doplnenie energie.

 

2. Malá Fatra: Zelené srdce Slovenska


Veľký Rozsutec
Veľký Rozsutec je považovaný za jeden z najkrajších vrcholov na Slovensku. Výstup začína v Terchovej a pokračuje cez Jánošíkove diery, kde sa prechádza cez množstvo rebríkov a lávok popri vodopádoch. Z vrcholu sa naskytá úchvatný výhľad na okolité vrchy a doliny.


Šútovský vodopád
Ak hľadáte ľahšiu turistickú trasu, výlet k Šútovskému vodopádu je skvelou voľbou. Vodopád je vysoký 38 metrov a patrí medzi najväčšie na Slovensku. Trasa vedie cez nádherný les a je vhodná aj pre menej skúsených turistov.

3. Slovenský raj: Raj pre milovníkov prírody


Suchá Belá
Suchá Belá je jednou z najpopulárnejších trás v Slovenskom raji. Táto roklina je plná rebríkov, lávok a mostov, ktoré vás prevedú cez úzke skalné steny a vodopády. Je to dobrodružná trasa, ktorá ponúka nezabudnuteľný zážitok.

Prielom Hornádu
Prielom Hornádu je ďalšia nádherná trasa v Slovenskom raji. Trasa prechádza cez rieku Hornád ponúka úžasné výhľady na riečnu dolinu. Je stredne náročná a vhodná pre turistov, ktorí sa neboja prechádzať cez reťaze a stúpačky.

 

4. Nízke Tatry: Malebné trasy a prírodné zaujímavosti


Ďumbier
Ďumbier je najvyšším vrchom Nízkych Tatier a ponúka panoramatické výhľady na celé Tatry. Výstup začína v obci Trangoška a pokračuje cez chatu M. R. Štefánika. Táto trasa je stredne náročná a je ideálna pre skúsených turistov.

 

Demänovská jaskyňa slobody
Ak chcete spojiť turistiku s objavovaním prírodných zaujímavostí, návšteva Demänovskej jaskyne slobody je skvelou voľbou. Jaskyňa je plná nádherných stalaktitov a stalagmitov a ponúka prehliadky pre návštevníkov všetkých vekových kategórií.

5. Pieniny: Raj pre vodákov a turistov


Prielom Dunajca
Turistická trasa pozdĺž rieky Dunajec ponúka jedinečný zážitok. Umožňuje vám vychutnať si krásne výhľady na Pieniny a rieku Dunajec. Táto trasa je vhodná aj pre rodiny s deťmi. Pre odvážnejších je možnosť splaviť Dunajec na pltiach.

Tri koruny
Výstup na vrchol Tri koruny je obľúbenou trasou, ktorá ponúka nádherné výhľady na Pieniny a okolitú krajinu. Trasa začína v obci Červený Kláštor a vedie cez krásne lesy a lúky.

Slovensko je plné úchvatných miest, ktoré si zaslúžia obdiv. Či už ste skúsený turista alebo len hľadáte miesto na príjemný výlet s rodinou, nájdete si trasu podľa svojich predstáv. Vydajte sa do prírody, vychutnajte si čerstvý vzduch a objavte krásy slovenských hôr a dolín.