1. Cestoviny s pestom a grilovanou zeleninou
Potrebujete:
• 200 g cestovín (napríklad penne alebo fusilli)
• 1 na plátky nakrájaná cuketa
• 1 na kúsky nakrájaná červená paprika
• 1 na mesiačiky nakrájaná červená cibuľa
• 3 lyžice zeleného pesta
• Olivový olej, soľ, a korenie
Postup:
1. Cestoviny varte v osolenej vode podľa návodu na obale.
2. Medzitým na panvici s olivovým olejom opečte cuketu, papriku a cibuľu do mäkka.
3. Uvarené cestoviny sceďte a premiešajte so zeleninou a pestom.
4. Dochuťte soľou a korením podľa potreby.
Čas prípravy: 20 minút
2. Kuracia panvička s medovo-horčicovou omáčkou
Potrebujete:
• 2 na kúsky nakrájané kuracie prsia
• 2 lyžice medu
• 2 lyžice horčice
• 1 lyžica sójovej omáčky
• Olivový olej
• Soľ a čierne korenie
Postup:
1. Na panvici rozohrejte olivový olej a opekajte kuracie kúsky dozlatista.
2. Medzitým zmiešajte med, horčicu a sójovú omáčku.
3. Ku kuracím prsiam pridajte omáčku a varte spolu, kým nezhustne.
4. Podávajte s dusenou ryžou alebo šalátom.
Čas prípravy: 25 minút
3. Šalát s tuniakom a avokádom
Potrebujete:
• 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
• 1 na kocky nakrájané avokádo
• 1 na kolieska nakrájaná uhorka
• 1 hrnček na polovicu prekrojených cherry paradajok
• 2 lyžice olivového oleja
• Šťava z 1 citróna
• Soľ a korenie
Postup:
1. Zmiešajte všetky ingrediencie v miske.
2. Pridajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
3. Dôkladne premiešajte a podávajte s chlebom alebo krekrami.
Čas prípravy: 10 minút
4. Omeleta s hubami a špenátom
Potrebujete:
• 3 vajcia
• 100 g nakrájaných čerstvých húb
• 2 hrste čerstvého špenátu
• 1 lyžica masla
• Soľ a korenie
Postup:
1. Na panvici roztopte maslo a smažte huby dozlatista.
2. Pridajte špenát a krátko ho restujte, kým nezvädne.
3. V miske rozšľahajte vajcia, osoľte a okoreňte.
4. Vylejte vajcia na panvicu s hubami a špenátom a miešajte, kým sa všetko nespojí.
5. Preložte omeletu na polovicu a podávajte.
Čas prípravy: 15 minút
5. Tortilla s fazuľkami a syrom
Potrebujete:
• 2 pšeničné tortilly
• 1 konzerva červenej fazule
• 100 g strúhaného syra (napr. čedar)
• 1 na plátky nakrájané avokádo
• Salsa alebo paradajková omáčka podľa chuti
Postup:
1. Na polovicu tortilly položte fazuľu, syr a avokádo.
2. Tortillu preložte na polovicu a opečte na suchej panvici z oboch strán, kým sa syr neroztopí.
3. Podávajte so salsou alebo paradajkovou omáčkou.
Čas prípravy: 10 minút
Tieto jednoduché a rýchle recepty sú ideálne pre každého, kto má málo času, no túži po kvalitnom domácom jedle. S pár základnými surovinami máte na stole chutnú večeru zaokamih. Vyskúšajte ich a presvedčte sa, že príprava jedla môže byť rýchla a nenáročná. Dobrú chuť!