Koriandrový Feta šalát s limetkovým melónom
Sladké šťavnaté kúsky vodného melónu premiešané s fetou, koriandrom a limetkovým dresingom robia tento letný šalát dokonalým na grilovačku.
Suroviny:
- 1 malý červený melón
- 1/2 malej červenej cibule
- 1/3 šálky extra panenského olivového oleja
- 1/2 šálky čerstvej limetkovej šťavy
- soľ
- čerstvé mleté čierne korenie
- syr feta
- 1/4 šálky čerstvého koriandra
Postup:
- Nakrájanú červenú cibuľu namočíme asi na 5 minút do studenej vody, potom scedíme a osušíme. To nám pomôže zbaviť sa cibuľu štipľavej chuti.
- Zmiešame olej, limetkovú šťavu, soľ a korenie v nádobe s uzáverom a pretrepeme.
- Pridáme nakrájaný melón do šalátovej misy alebo plytkého servírovacieho taniera. Na vrch dáme rozdrobenú fetu a ozdobíme červenou cibuľou a koriandrom. Na záver pridáme limetkový dresing a premiešame.
Zdroj: https://www.eatwell101.com
Grilovaná kukurica s čili a limetkou
Kto z nás nemiluje kukuricu? Čo tak si ju ozvláštniť a pripraviť netradične.
Suroviny
- 4 klasy kukurice
- 1/2 šálky sladkej čili omáčky
- 3 lyžice rozpusteného masla
- 1 polievková lyžica sriracha omáčky
- 1 strúčik cesnaku
- šťava z 2 limetiek
Postup:
- Na začiatok si pripravíme si chilli limetkové maslo. V strednej miske zmiešame chilli omáčku, maslo, Sriracha omáčku, cesnak, limetkovú šťavu a dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Ugrilujeme si kukuricu, ktorú otáčame každé 2 minúty. Počas grilovania ju budeme polievať trochou čili limetkového masla, kým nezmäkne a nezhorí približne 10 až 15 minút.
- Ugrilovanú kukuricu ochutíme ďalším čili limetkovým maslom. Na záver môžeme ozdobiť koriandrom a plátkami čili. Podávame ihneď, aby vynikla jej dokonalá chuť
Zdroj: https://www.eatwell101.com
Špízy z grilovaných kuracích pŕs
Tieto najlepšie grilované kuracie špízy sú vyrobené z marinovaného kuriatka a sú podávané s chrumkavou špargľou. Táto verzia receptu obsahuje pikantnú a slanú marinádu.
Suroviny
- 3 vykostené kuracie prsia bez kože
- 2 zväzky špargle
- 1/2 šálky olivového oleja
- 2 lyžičky granulovaného cesnaku
- 1 polievková lyžica omáčky, voliteľné (použili sme Sriracha)
- 1/2 šálky (125 ml) sójovej omáčky
- šťava z 1/2 citróna
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čerstvého mletého čierneho korenia
- 2 lyžičky cibuľového prášku
- 1 lyžica mletej petržlenovej vňate
- drvené vločky červenej čili papričky (voliteľné)
- plátky citróna (ozdoba)
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na 1-palcové kúsky. V šalátovej miske zmiešame olivový olej, sójovú omáčku, srirachu, citrónovú šťavu, mletý cesnak a dochutíme soľou, korením a cibuľovým práškom. Odložíme si polovicu omáčky a kúsky kuraťa marinujeme vo zvyšnej omáčke. Necháme odležať cez noc v chladničke.
- Špargľu umyjeme a odrežeme konce špargle, potom ich blanšírujte vo vriacej vode na 2 minúty. Po blanšírovaní ich namočíme do ľadovej vody. Takto sa špargľa na grile upečie rýchlejšie a rovnomerne (Ak máte chudú špargľu, tento krok môžete vynechať.
- Štyri alebo päť kúskov kuracieho mäsa nakrájaného na kocky navlečieme na kovový špíz. A opakujeme podľa potreby.
- Mäsko si dáme na gril a počas grilovania kura potierame olivovým olejom. Na gril pridáme špargľu a grilujeme, kým na mäse a špargli neuvidíme pekné zuhoľnatené stopy.
- Ugrilované kuracie špízy a špargľu môžeme podávať posypané lupienkami červenej čili papričky, petržlenovou vňaťou, plátkami citróna a omáčkou z kroku 1.
Zdroj: https://www.eatwell101.com
Ľadový čaj
- 1 šálka (200 g) kryštálového cukru
- 4/5 šálky (200 ml) vody
- 6 balíčkov čaju (podľa vlastného výberu)
- 1 granátové jablko
- 220 g čučoriedok
- 220 g jahôd
- jedna hrsť lístkov mäty
- perlivá alebo neperlivá voda
- kocky ľadu
- Privedieme vodu do varu, pridáme čajové vrecúška a varíme na miernom ohni 10 minút. Pridáme cukor a privedieme späť do varu a varíme 2 minúty. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky minimálne na jednu hodinu.
- Medzitým si môžeme pripraviť granátové jablko a jahody.
- Do veľkého džbánu pridáme čučoriedky, jahody, granátové jablko a lístky mäty. Zalejeme čajovým sirupom, pridáme kocky ľadu a doplníme po vrch perlivou alebo neperlivou vodou. Podávame veľmi studené s lyžicou ovocia v každom pohári.
Zdroj: https://www.eatwell101.com
Ak k vám príde nečakaná navšteva GROTTO produkty Vás zachránia.