Pečený sladký zemiakový Burger
Ingrediencie:
2 veľké sladké zemiaky
1 konzerva cíceru
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička mletej kurkumy
1 lyžička koriandra
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Žemľa
Postup:
Ošúpané zemiaky uvaríme do mäkka, tak aby sa dali jednoducho roztlačiť. V miske ich rozmiešame s cícerom, cibuľou, cesnakom, kurkumou a koriandrom. Dochutíme soľou a korením.
Z hmoty, ktorá nám vznikla vytvarujeme placky a opečieme ich na panvici alebo v rúre, až kým
nebudú zlatohnedé.
Placku následne vložíme do žemle, spolu s obľúbenou zeleninou a omáčkou.
Avokádový čokoládový puding
Ingrediencie:
2 zrelé avokáda
1/2 šálky kakaa
1/4 šálky agáve sirupu alebo javorového sirupu
1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
Štipka soli
Čerstvé maliny na ozdobu
Postup:
Avokáda olúpeme a vložíme do mixéra spolu s kakaom, sirupom, vanilkovým extraktom a soľou.
Mixujeme do hladka, až kým nezískame krémovú konzistenciu.
Puding podávame v pohári s obľúbeným ovocím podľa chute.
Tieto recepty nie sú len chutné, ale aj plné živín a kreatívnosti. Vegetariánska a vegánska strava môže byť pestrá a naplnená radom výborných jedál. Ak sa rozhodnete objaviť túto sviežu stravu, nezabudnite experimentovať s ingredienciami a prispôsobiť si ich podľa vlastných chutí. A ak by vám tieto recepty nevyšli, siahnite po našich vegetariánskych špaldových bagetkách, ktoré padnú nie len vášmu žalúdku, ale aj do ruky.